szerző:
hvg.hu

A felcsúti polgármesternek ennek több mint a tízszeresével tartoznak, és mint tulajdonos bő 800 milliós osztalékot kivett a Mészáros és Mészáros Kft.-ből is.

Mészáros Lőrincnek nem volt rossz éve 2015-ben: a takarékszámláján 69,69 millió forint megtakarítás várja, van 50 millió forintja készpénzben, és tartoznak is neki: összesen 524 millió forinttal – írta meg a 444.hu, miután az újságírójuk ellátogatott Felcsútra. Azért ment, hogy megnézhesse a nemzet gázszerelőjének, Orbán Viktor barátjának, a falu polgármesterének vagyonnyilatkozatát – merthogy a korábbiakkal ellentétben, annak most már nincs a települési honlapra feltöltött, szkennelt verziója. Csak a helyszínen megtekinthető, igaz, az abban találtakat lejegyzetelni még szabad.

Az állami közbeszerzéseken verhetetlennek bizonyuló Mészáros és Mészáros Kft.-ből a tulajdonos a tavalyi eredmények alapján több mint 817,5 millió forintos osztalékot vett ki, további 5,1 millió forintot pedig a tanácsadásért vett fel Mészáros Lőrinc. A vagyonbevallása szerint a Mészáros és Mészáros mellett tulajdonos a Mészáros Autó Javítóban, a Búzakalász 66-ban, az Aranykorona Zrt.-ben, a CLH-ben és a CLH klímajavítóban is. És még van számtalan ingatlanja is, szántók, mezőgazdasági épületek dögivel, plusz egy tihanyi üdülő – és még egy, a horvát Vir-szigeten lévő épület – és annak udvara – is az övé.

Mészáros Lőrinc most sem okozott csalódást
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!