szerző:
hvg.hu

Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám is többet keres évente 500 millió forintnál és a listán harmadik Németh Krisztián is 400 milliónál többet visz haza egy évben.

Dzsudzsák (Bursaspor) és Szalai (Hannover) szakítja a legtöbbet a magyar focisták közül, mindketten 535 millió forintot keresnek egy évben. A harmadik helyen az Amerikából Katarba váltó Németh Krisztián áll 409 millióval.

A kínai Csangcsun Jatajtól a Bundesligába az Eintracht Frankfurthoz visszatérő középpályás Huszti Szabolcs fizetése némiképp csökkent az Európába igazolással – írja a Blikk.hu. Ázsiában egyes források szerint 4 millió eurót (1,2 milliárd forintot), ám saját bevallása szerint 1,9 millió eurónál (598 millió forintnál) kevesebbet keresett évente, ám most az Eintracht Frankfurttal kötött szerződése szerint jövedelme a lap információi szerint 1,2 millió euró (378 millió forint) évente.

A hazai top 5 focistafizetés (forint/év):

  • Dzsudzsák Balázs (Bursaspor) – 535 millió/év
  • Szalai Ádám (Hoffenheim/Hannover) – 535 millió/év
  • Németh Krisztián (al-Garafa) – 409 millió/év
  • Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt) – 378 millió/év
  • Bogdán Ádám (Liverpool) – 315 millió/év

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!