szerző:
hvg.hu

Most vasárnap, február 14-én a Lidl is beszáll, igaz, csak az egyik győri egységét nyitja ki. Emellett egy sor kisebb boltban és a már megszokott benzinkutas boltok mellett a Lukoil-kutakon működő kereskedelmi egységekben is lehet vásárolni – a beszállító a Spar.

Éleződik a vasárnapi nyitva tartási meccs, pályára lép az egyik szuperdiszkont, a Lidl is. A múlt év márciusában élete lépett vasárnapi boltzár után a boltláncok közül a Spar és a Lidl a többiektől eltérő menetrendet követtek, vasárnapról vasárnapra mindig más üzletet nyitottak ki – írja a Mindenár.hu lakossági bevásárló portál. A Spar a minden vasárnap nyitva lévő üzletei mellett már a múlt héten megkezdte a kivételezést néhány boltjával, most vasárnap pedig a Lidl a győri egységét nevezi be a versenybe.

A Spar vasárnapi listája is változott. Egyrészt a minden vasárnap nyitva lévő üzletek tábora egy új – XIII. kerületi egységgel – bővült, másrészt három, egy pécsi, egy tatabányai és egy XV. kerületben lévő fővárosi bolt kivételesen nyitva lesz.

A Spar, a Tesco, a Coop és a Mol már eddig is ott volt a benzinkutas boltjaival, de most újabb tagokkal bővül a lista, mégpedig a Lukoil-kutakon lévő Sparokkal. A lukoilos kutaknál nem ugyanaz a forgatókönyv, mint a OMV-s Spar Expresszeknél. A három szóban forgó – budapesti, tatabányai és diósdi – Lukoil-kúton az olajcég által kialakított üzletek vannak, amelyeknek a Spar a beszállítója.

A Mol-kutakon működő Fresh Cornerek, a Shellnél árusító Tesco Expresszek és az Agip-kutas Coop zavartalanul árusítják a napi termékeket vasárnap is. Az utóbbi hónapokban az olvasók, a boltok tulajdonosai és munkatársai egyre több olyan boltra hívták fel a figyelmet, amelyek nyitva tartanak vasárnaponként. A Manna és Roni bolthálózat a fővárosban játszik fontos szerepet a forgalmas helyeken lévő több mint két tucat boltjával.

Egy csomó nyitva tartó CBA-ban (17) és Reálban (10) is kehet beszezerzni ezen a vasárnapon. A Coop hálózatában is sok olyan bolt van, amelyekben lehet vásárolni vasárnaponként, de azt, hogy melyek ezek, a hálózat nem teszi közzé. A cég azt javasolja a vásárlóknak, hogy érdeklődjenek például telefonon, nyitva van-e az adott üzlet.

Nyitva lesz a több boltnak is helyet adó budapesti Ázsia Center is most vasárnap.

A többi boltlánc (például Aldi, Auchan, Penny) egységeiről nem jelent meg olyan információ, amelyek szerint bármelyik is kivételezne valamelyik boltjával február 14-én vasárnap.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!