szerző:
MTI

A K&H bankcsoport 38,1 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el 2015-ben, míg egy évvel korábban, a devizahitelek elszámolása miatt 28 milliárdot meghaladó veszteséggel zárt – mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H bankcsoport vezérigazgatója a bank hétfői sajtótájékoztatóján.

A bankcsoport tavalyi adózás előtti eredménye 47,8 milliárd forint volt.

A vezérigazgató kiemelte, 2015-ben a K&H 236 milliárd forint új hitelt folyósított. A bank az MNB növekedési hitelprogramja (nhp) második szakaszában 223 milliárd forint összegben kötött hitelszerződéseket, ami ezekből a hitelekből 15,9 százalékos piaci részesedést jelent.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!