szerző:
hvg.hu

Nem fizette ki a beszállító kistermelőket a Pápai Hús Kft., és a minisztériumi segítség sem lesz nagy segítség nekik – írja a Magyar Nemzet hétfői száma.

Összesen 900 millió forinttal tartozhat a felszámolás alatt lévő Pápai Hús Kft. a sertéstartóknak – írja a Magyar Nemzet hétfői száma, amely szerint a társaság 50-60 sertésbeszállítóval dolgozott, ezek jobbára nagyobbak.

A lap szerint a társaság jelenleg kapacitásainak 60-70 százalékos kihasználtságával működik, az állattartó telepek rendben üzemelnek, és eddig a béreket is idejében ki tudták fizetni. A beszállítókat pedig a felszámolás alatti termelés árbevételéből kívánják kifizetni, de a termelők mindenesetre már szervezik a hitelezői választmányt annak reményében, hogy így talán könnyebben hozzá tudnak majd jutni a pénzükhöz.

Az Földművelésügyi Minisztérium úgynevezett de minimis támogatást adna a Pápai Hús beszállító termelőinek, de ebben a – gazdálkodónkénti 4,1 millió forint – támogatásban csak azok a sertéstartók részesülhetnek, akik a megelőző három évben nem kaptak már ilyet, márpedig a pápai húsüzem beszállítói közül 2013-ban már sokakat segítettek ki ezzel a támogatással.

©


 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!