szerző:
hvg.hu

Nem mindenki irigy, aki sárga. Egy magyar taxitársaság olyat tesz, amit a világon senki: kiáll a taxisok kollektív gyűlöletét "élvező" Uber mellett, mondván, az innováció mindenkinek jót tesz.

A Green Taxi a világ első taxitársasága, amely az Uber mellett demonstrál. A zöld taxivállalat a mai napon indítja a „Nem mindenki irigy, aki sárga: adj teret az innovációnak” című kampányát. A közösségi felületeken futó kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy az egyre jobban eszkalálódó Uber kontra taxi vitában értelmes párbeszéd alakuljon ki. Az elektromos taxiflottával szolgáltató társaság kampányának üzenete egyszerű: az innováció a fejlődés záloga, így, aki az innovatív megoldásokat erőszakkal próbálja ellehetetleníteni, az végső soron a fejlődésre, a jövőre mond nemet.

A gesztusértékű kezdeményezés célja, hogy a taxitársaság rámutasson a párbeszéd fontosságára, és az innovációra érzékeny embereket – függetlenül attól, hogy Uber- vagy taxipártiak – közös platformra terelje. A kampányban a Green Taxi villanydugó formájú szabadjelzőjét „Free Uber” felirattal látják el, ezzel demonstrálva a közösségi fuvarszervező által képviselt értékek mellett. Szolidaritásuk kifejezése mellett a személyfuvarozó vállalat a kampánnyal szeretne minden hasonlóan gondolkodót arra biztatni, hogy saját szűkebb-tágabb környezetében adjon hangot véleményének azzal, hogy megosztja a közösségi felületeken a „Nem mindenki irigy, aki sárga” kampányüzenetet.

 Villanyautókkal viszik az embereket

A 2015. október 15. óta működő Green Taxi az internetszolgáltató Externet Zrt. többségi tulajdona, melyet állami támogatás nélkül, 30 százalék önrészből és 70 százalék hitelből finanszíroztak a tulajdonosok. A teljes, jelenleg 65 autóbál álló taxis flotta a vállalat tulajdona, melyet főállású sofőr kollégák vezetnek nap mint nap. A Green Taxi azt reméli, hogy mind a hétköznapi emberek, mind a vállalati megrendelők megfelelő partnert látnak bennük, hiszen az emberek egyre többet tesznek környezetükért, illetve a cégek társadalmi felelősségvállalásának egyik állandó eleme szintén a környezetvédelem. Ezek az autók pedig egyetlen gramm szén-dioxidot, kormot vagy más mérgező anyagot sem puffogtatnak ki magukból.

„A valódi innováció a közösség érdekeit szolgálja, a közösség érdekeit pedig csak a közösség aktív részvételével lehet megvédeni. Párbeszédre van szükség, de ez a párbeszéd nem két- és nem is háromoldalú. Az egész közösség érintett benne” – nyilatkozta Lévay Örs, a Green Taxit tulajdonló vállalat vezérigazgatója.

„A Green Taxi, csakúgy mint az Uber, az innovációt mint közösségi alapmotívumot az egyik legfontosabb értékként fogalmazta meg a vállalkozás beindításakor. Mi magunk is sok kételkedővel találkozunk mind a mai napig, akik megkérdőjelezik az elektromos taxiflotta létjogosultságát. A taxis közösségben még  most is nehezen értik meg, hogy mi nem szeretnék mást, mint egy új szemléletű, a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot kiemelten fontosnak tartó közösség igényeire megoldást nyújtani. Úgyis összefoglalhatnám, hogy környezeti szempontból zölden, üzletileg fehéren működünk” – mondta a vezérigazgató.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!