szerző:
hvg.hu

Fertőzöttebbek vagyunk az uniós átlagnál, és ezt évi 40 milliárd forintunk bánja.

A hazai óra- és ékszer piac forgalmának 16,9%-a fertőzött hamis termékekkel, ami évi 40,3 milliárd forintnyi kárt jelent. „Magyarországon sajnos sokan viselnek olyan karórákat és ékszereket, amelyekről nem is gondolnák, hogy hamisak. A bevételkiesés nemcsak komoly makrogazdasági károkkal, hanem munkahelyi elbocsátásokkal is jár” – mondja Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) titkára.

Az Európai Unió államaiban az óra- és ékszerhamisításból származó közvetlen kár mintegy 1,9 milliárd eurót ér el évente, amely a teljes szektor forgalmának 13,5 százalékát teszi ki. Emellett az óra- és ékszerhamisítás – az egyéb kapcsolódó szektorokra gyakorolt hatásait is figyelembe véve – átlagosan évi 28 500 fő munkahelyének elvesztéséhez vezetett a 2007-2012 között.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!