szerző:
hvg.hu

A Korean Air hajlandó megvizsgálni, megérné-e utas- és teherszállító járatokat indítani Budapest és Szöul között – írják a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

A nemzetgazdasági miniszter a Korean Air elnökével, Chang-Hoon Chivel egyeztetett szerdán. Varga Mihály szakmai és üzleti delegáció élén tárgyal Dél-Koreában, valamint társelnökként vesz részt a két ország gazdasági vegyesbizottságának második ülésén.

A két ország között tavaly májusban született új légügyi megállapodás, amely alapján az uniós előírásokkal összhangban direkt utasforgalmi és áruszállító járatok üzemeltetésére nyílt lehetőség.

Varga Mihály a szöuli tárgyalás után elmondta: a Korean Air nyitott megvizsgálni az új útvonal lehetőségét, amelyben szerepet játszik a turisztikai együttműködésen kívül az egyre növekvő áruforgalom is. Körülbelül 80 ezer tonna légiárunak minősülő termék kereskedelme folyik évente Korea és Magyarország között.

A Magyar-koreai Gazdasági Együttműködési Bizottság csütörtöki ülésén a turizmus kiemelt napirendi pont lesz. A számok már most is igazolják a törekvéseket és a két ország turisztikai együttműködésében rejlő további lehetőséget – nyilatkozta Varga Mihály. A KSH adatai szerint a dél-koreai turisták száma jelentősen növekedett az elmúlt években, tavaly 120 ezren érkeztek Magyarországra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!