szerző:
MTI

Több ezer bangkoki motoros taxissal állapodott meg az Uber.

Az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó Uber kísérleti jelleggel motoros taxiszolgáltatást indított Bangkokban, amelyet siker esetén más ázsiai városokra is kiterjeszt. Az amerikai székhelyű Uber a második utazásszervező, amely a motorkerékpáros közlekedést is megcélozta. A Grab nevű, szingapúri székhelyű társaság ugyanis a klasszikus taxis szolgáltatás mellett már motortaxikat is üzemeltet.

Douglas Ma, az Uber ázsiai fejlesztésekért felelős vezetője elmondta, hogy a bangkoki motoros szolgáltatás első a maga nemében, és siker esetén a többi piacon is elindítják. Azt pontosan nem árulta el, hogy hány kétkerekű jármű vezetőjével szerződtek, csupán annyit mondott, hogy "ezrekkel" állapodtak meg.

Chalerm Changthongmadan, a thaiföldi motoros taxisok társaságának vezetője aggódik, mert attól tart, hogy konfliktusok alakulhatnak ki a Bangkokban már régebb óta és az új, az Uber keretében dolgozó taxisok között.

Az Uber közel 70 országban nyújt különböző szolgáltatásokat, és pár év alatt a világ egyik legértékesebb startup vállalatává nőtt ki magát, piaci kapitalizációja már 50 milliárd dollár körül mozog.

Az Uber viharos terjeszkedése azonban gyakran konfliktusokat szült azokban az országokban, amelyekben megjelent. Az Uber komoly konkurenciát támaszt a hagyományos taxiszolgáltatásnak szerte a világban, a hatóságoknak pedig a szabályozás és a felügyelet rendezetlensége miatt "szúrja a szemét".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!