szerző:
MTI

Március végétől a KLM napi négy járatot indít majd Budapest és Amszterdam között.

A nyári menetrend életbe lépésével, március végétől napi háromról négyre növeli járatai számát Budapestről Amszterdamba a KLM – közölte Dror Harel, az Air France KLM magyarországi igazgatója csütörtökön Budapesten.

Az új járat 10.35-kor érkezik Budapestre és 11.20-kor indul vissza Amszterdam-Schipol repülőterére, az igazgató elmondása szerint ezzel jelentősen csökkentve az átszálló utasok csatlakozási idejét. Példaként említette, hogy Pekingbe 6,5 órával csökken a várakozási idő.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója az eseményen azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt évben a KLM az Air France-szal együtt 1,5 millió utast szállított a budapesti útvonalon. Hozzátette, a nyári menetrendben 44 légitársaság közel száz célállomásra repül majd Budapestről.

A negyedik napi járat beiktatásával a légitársaság naponta 260 székkel bővíti a kínálatot. A negyedik járat egyelőre a nyári menetrendben szerepel, ebben az időszakban a két légitársasági partner, az Air France és a KLM napi nyolc járatot üzemeltet Budapestről Párizsba, illetve Amszterdamba.

Az Air France-KLM múlt héten tette közzé 2015-ös pénzügyi jelentését, a csoporton belül az Air France 1,2 milliárdról 1,5 milliárd euróra, a KLM 722-ről 911 millióra javította üzemi eredményét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!