szerző:
hvg.hu

Eddigi legvakmerőbb lépésére készül a Starbucks, az eszpresszó hazájában, Olaszországban próbálkozik.

Milánóban nyitja első kávézóját az amerikai Starbucks-lánc, "alázattal és tisztelettel", ahogy állítja a cég. Az amerikaiak a Percassi fejlesztővel működnek együtt az olasz piacon. A tervek szerint 2017-ben nyílik meg a Starbucks milánói egysége. "Tudjuk, hogy különleges kihívást jelent az első Starbucks üzlet Olaszországban, de biztosak vagyunk abban, hogy az olasz emberek kíváncsiak a Starbucks-élményre, már ez történik sok más piacon is" – mondta Antonio Percassi.

A Starbucks elnök-vezérigazgatója, Howard Schultz egy 1980-as milánói utazásból merítette a lánc alapötletét. Lenyűgözte, hogy az olasz kávézókban összegyűltek az emberek, ezek a helyek úgy működtek, mint egy agóra. A Starbucksnak azóta 22 ezer üzlete működik 67 országban.

Annak ellenére, hogy Olaszországban találták fel az eszpresszógépet, az ország csak a hetedik helyet legnagyobb fogyasztó Európában. A sort a finnek vezetik, majd Ausztria és Svédország következik – derül ki az Európai Kávészövetség adataiból.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!