szerző:
MTI

Spanyolország eddigi legnagyobb vállalati csődje várhat az Abengoa vállalatra, amely a 9 milliárd euróra növekedett tartozása átstrukturálását kéri a hitelezőitől.

Csak a tavalyi évet 1,2 milliárd eurós veszteséggel zárt az Abengoa, Spanyolország legnagyobb megújuló energiatermelési technológiát gyártó vállalata. 2014-ben még 125 millió eurós nyereséget könyvelhetett a cég, azonban a tavalyi év során megrogyott, csak az utolsó negyedévben 492 millióval nőtt az adóssága, novemberben már fizetésképtelenségi eljárást kezdeményeztek.

©

Februárban bemutatott egy tervez a hitelezők felé a cég, amelyben még egy lehetséges kilábalási tervet tudtak felmutatni, ehhez viszont az összesen 9 milliárdos adósságának átstrukturálására lenne szükség, március 28-ig kell dűlőre jutni a hitelezőkkel.

A sevillai, 70 éves cég összesen 24 ezer embert foglalkoztat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!