szerző:
hvg.hu

A Magyar Telekom szerdai közleménye szerint sikerült kulturáltan lezárni a cég és Ákos közti viszonyt az után, hogy az énekes decemberi nőkkel kapcsolatos kijelentései után a vállalat felmondta a szponzorálását.

"Megegyezéssel zárult a Magyar Telekom és Ákos együttműködése" – közölte a cég szerdán a honlapján. A közlemény szerint a partnerek "a vitás kérdéseket megnyugtatóan rendezték, az ügyet véglegesen lezártnak tekintik, megköszönve egymásnak a sokéves, eredményes közös munkát".

Ákos a Facebook-oldalán tette közzé a megegyezés hírét, és ugyanebben a posztban azt is hozzátette, hogy 50 millió forintot adományozott a Böjte Csaba vezette dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekmentő tevékenységének. Hogy ennek az adománynak mi köze a telekomos megegyezéshez, azt nem részletezte.

Mint ismert, a Magyar Telekom tavaly decemberben az után jelentette be, hogy szerződést bont az énekessel, hogy Ákos az Echo TV-n egy interjúban többek között arról beszélt, hogy szerinte a nőknek nem feladata annyit keresni, mint a férfiaknak, ehelyett a női princípiumukat kellene beteljesíteni és anyának lenni.

A Telekom ekkor azt közölte, a cég nem tartja összeegyeztethetőnek az interjúban elhangzottakat a vállalatcsoport által képviselt értékrenddel és hitvallással, mert elkötelezettek abban, hogy férfiaknak és nőknek azonos munkafeltételeket és karrierlehetőségeket biztosítsanak.

A Telekom bejelentése után a kormány utasította a minisztériumokat és háttérintézményeket, hogy mondják fel a szerződéseiket a Magyar Telekommal, a kormány több tagja pedig arról beszélt, hogy az Ákossal való szerződésbontás alkotmánysértő lenne.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!