szerző:
hvg.hu

A Qatar Airways Cargo vadonatúj gépére egyszerre 62-68 tonna áru fér. A teherjárat heti kétszer köti majd össze Kelet-Közép-Európát Katarral. Az első járat csütörtök délután landolt Budapesten.

A dohai székhelyű Qatar Airways Cargo rendszeres budapesti teherszállító járatát egy vadonatúj Airbus A330-200F típusú repülőgépgel szolgálják ki minden csütörtökön és vasárnap.

Az első járat csütörtökön 16 órakor landolt Budapesten. A Qatar Cargo gépe Budapestről Prágába repül, majd innen tér vissza Dohába.

©
©
©

A légi híd különlegesen fontos exportlehetőséget kínál a magyar vállalatoknak, mert közvetlenül kapcsolódhatnak a Qatar Cargo egész világra kiterjedő útvonalhálózatához, akár Délkelet-Ázsia vagy Ausztrália irányába is – olvasható a Budapest Airport közleményében.

Tavaly a Budapest Airport összesen 5 800 cargojáratot fogadott és indított, összesen 91 500 tonnányi áruval. A 6,4 százalékos növekedés a légi teheráru forgalomban egész Európában kiemelkedő eredmények számít – tették hozzá.

 

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!