szerző:
hvg.hu

A Ryanair is indíthat majd járatokat Debrecenből. A légi társaság marketingért felelős vezérigazgató-helyettese szerint már tárgyalnak a debreceniekkel, és leghamarabb 2017 nyarán szállhatna fel az első gépük – írja a Dehir.

A Ryanair budapesti sajtótájékoztatóján kérdezték meg a társaság debreceni terveiről a marketingért felelős vezérigazgató-helyettest. Annyit tudni, hogy már tárgyalnak a Debrecen Airport illetékeseivel, az elképzelésük szerint 2017 nyarától indulhatnak legkorábban az ír légitársaság járatai a kelet-magyarországi légikikötőből.

A célállomásokról még nem döntöttek. A debreceni reptér korábbi járatfejlesztési felmérésen azonban Írország fővárosa, Dublin végzett az élen, vagyis elvileg oda szeretnének sokan utazni a városból – derül ki a cikkből.

A debreceni repülőtér december közepe óta a Wizz Air egyik bázisreptere, februárban csaknem 18 ezer utas fordult meg ott: ilyen erős februári utasforgalomra még soha nem volt példa sem a Debrecen Airport, sem a magyarországi regionális repülőterek történelmében.

Idén tovább bővítik a menetrend szerinti gépek számát: április 11-től a Lufthansa is járatot indít Debrecenbe Münchenből, heti három alkalommal.

Alakul a nyári charterkínálat is. Az már biztos, hogy mindegyik tavalyi charterjárat közlekedik idén is, azaz a bulgáriai Burgaszba, a törökországi Antalyába, a görögországi Krétára és Korfura is lehet repülni. Idén már egy harmadik görög turistaparadicsomba, Zakhintoszra is eljuthatnak Debrecenből a nyaralni vágyók.

A debreceni repülőtér üzemeltetői azt remélik, hogy a tavalyi, egyébként rekordnak számító 172 ezres utasszámot idén sikerül megduplázni, a 2020-as évekre pedig az egymilliós utasforgalom a cél.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!