szerző:
hvg.hu

Egyesítené a kicsi és a nagy hírportált a közös tulajdonos New Wave Media - értesült piaci forrásokból a Népszabadság. Száraz István vezérigazgató nem kommentálta a hírt, azt mondta, jelenleg átvilágítják az Origo működését, és csak az után hoznak döntést.

Magyarország legnagyobb online tartalomszolgáltatója jöhet létre, ha helytállóak a Népszabadság péntek esti értesülései, amelyek szerint egyesítené a Vs.hu-t és az Origót a tulajdonos New Wave Media.

A lap több piaci forrásra hivatkozva azt írja, hogy a tulajdonos a két szerkesztőség párhuzamosságait is kiiktatná, ami együtt járhat a szerkesztőségek  és háttérrészlegek létszámának csökkentésével.

Száraz István, a kiadóvállalat vezetője nem kommentálta az értesülést, csak annyit mondott, hogy jelenleg az Origo működését világítják át, és csak ez után hoznak döntést bármiféle átalakításról.

Az Origót tavaly évvégén vásárolta meg a Magyar Telekomtól a New Wave Media 4,2 milliárd forintért. A céget Matolcsy György MNB-elnök unoktestvére, Szemerey Tamás üzletember érdekeltségének tartják. A Lázár János külföldi útjairól szóló cikksorozat után leváltott Sáling Gergő főszerkesztő után több origós újságíró távozott a laptól, közülük többen a Vs.hu-nál kötöttek ki.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!