szerző:
hvg.hu

Elhunyt a 2015-ös év borásza díj birtokosa, Szőllősi Mihály.

A Szőllősi pincészet Facebook-oldalán jelentette be, hogy „Szöllősi Mihály, a pincészet alapítója, a Zsigmond Király Borlovagrend Egyesület nagymestere, 2015. év Év Bortermelője, a Magyar Bor Akadémia tagja, ez év március 7-re virradó éjszaka csendesen elpihent”.

A borász vezette pincészet az Ászár-Neszmélyi borvidéken működik, 2009-ben elnyerte az év pincészete címet. A borvidéken a fehér borszőlő fajták dominálnak, melyekből Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Zenit, DOTIS Cuvée, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Királyleányka, Müller Thurgau, Magnus Cuvée, Barrique Chardonnay, Barrique Sauvignon Blanc borokat készítenek. A pince borválasztékában azonban megtalálhatók a vörösborok is, Cabernet Sauvignon, Merlot és Kékfrankos fajtákból, ezenkívül mindig készítenek egy könnyű rosét is.

Jelenleg 29 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkeznek, és további 40 hektárról vásárolnak fel a szőlőt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!