szerző:
hvg.hu

A német cég Daimler AG 500 millió eurós befektetéssel létrehozza a második lítium-ion akkumulátor üzemét Németországban. A kamenzi termelőegységhez már megvették a szükséges 20 hektáros területet is.

A Deutsche ACCUMOTIVE, a Daimler százszázalékos leányvállalata kapja a feladatot, hogy az autóipari céget tovább vezesse az elektromotorizáció felé. Ez derül ki abból a döntésből, mely szerint a németországi Kamenz mellett épül fel a cég új akkumulátorgyára. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótáanácsának vezetője erről a Cleantechnica szerint úgy nyilatkozott, hogy: "ahhoz, hogy közelebb jussunk a teljesen elektromos vezetés, komoly befektetésre van szükség az emissziómentes járművek fő összetevőit illetően – meg kell építenünk egy második akkumulátorgyárat is Németországban. Azért kell, mert ez megerősíti elkötelezettségünket az elektromobilitás következetes bővítésében".

A Deutsche ACCUMOTIVE a tervek szerint 2016 őszén felavatható állapotban lesz, és 2017 nyarán az üzemi termelés is felpöröghet. Hangsúlyt kap az üzemben a termelés skálázhatósága, de az is, hogy az autógyártó leányvállalatnál az autóipari igények mellett a háztartásokban megjelenő energiatároló és kiegyenlítő szerepet felvállaló otthoni akkumulátorok is készüljenek, s így a Daimler ezen a piacon is tényezővé válhasson.

©

A Deutsche ACCUMOTIVE 2009-ben alakult, a 2012-es sorozatgyártás megkezdése óta több mint 70 ezer lítium-ion akkumulátort készítettek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!