szerző:
hvg.hu

A svájci Tag Heuer nem újít szerződést a doppingolást bevalló teniszklasszissal, és felfüggeszti a szerződést a Nike is, amely már 11 éves kora óta támogatja Sarapovát.

Fél nap telt el azóta, hogy Marija Sarapova a nyilvánosság elé állt, és beismerte, hogy az Australian Openen lebukott a doppingteszten. Szponzora, a Nike máris bejelentette, hogy felfüggeszti a vele kötött szerződést – adta hírül a BBC.

Közleménye szerint a céget elszomorította és meglepte Sarapova vallomása. A teniszezővel 11 éves kora óta állnak kapcsolatban, ennek ellenére "felfüggesztik a kapcsolatukat Marijával", amíg a nyomozás véget nem ér – közölték.

©

A svájci Tag Heuer is közölte, hogy nem újítja meg szerződését az ötszörös Grand Slam-győztes sztárral. A szerződés tavaly év végén járt le, és az óragyártó már tárgyalt az együttműködés kiszélesítéséről.

A 28 éves teniszező hétfő este Los Angelesben jelentette be, hogy az a Meldonium nevű gyógyszer, amelyet 2006 óta szedett, idén januárban felkerült a WADA tiltólistájára, amiről ő nem tudott. Mivel a vérkeringést serkentő szert tovább szedte, az Austrailan Openen kiszűrték. Sarapova azt mondta, vállalja a teljes felelősséget az esetért, és ha kibekkelte az eltiltást, folytatni szeretné karrierjét.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!