szerző:
MTI

A Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató közvetett tulajdonosi részesedésével működő, szingapúri székhelyű Sertorius Global Opportunities Fund OTP- és Mol-részvényeket vett a tőzsdén.

A Sertorius Global Opportunities Fund részvényenként 6373 forintos átlagáron vásárolt 325 ezer OTP törzsrészvényt – jelentette be a bank. Ezzel a Sertorius tulajdonrésze az OTP Bankban 0,26 százalékra nőtt. Csányi közvetlenül fennálló részvénytulajdona az OTP-ben nem változott – tette hozzá a pénzintézet.

Az OTP-vezér közvetett tulajdonosi részesedésével működő Sertorius 75 ezer Mol-törzsrészvényt is vett, darabonként 15382,93 forintos átlagárfolyamon – közölte az olajcég. A tulajdonuk ezzel 145 ezer Mol-részvényre nőtt. Csányi közvetlen Mol-részvénytulajdona változatlanul 9500 darab maradt.

Ez már a második bevásárlás, a Mol és az OTP hétfőn közölte, hogy a Sertorius március 4-én 70 ezer Mol-papírt és 400 ezer OTP-részvényt vásárolt, darabonként 15138,96, illetve 6284 forintért. A Sertoriusnak a tranzakció előtt sem Mol-, sem pedig OTP-részvénye nem volt. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!