szerző:
hvg.hu

A tervezett 50 millió forintnál több mint egymillióval olcsóbban gyárthatja és szállíthatja le a magyar olimpikonok riói formaruháját a korábbi pályázaton nyertes magyar tervezők cége – derült ki a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetményből.

A Use International Zrt. készítheti el a riói olimpiára utazó magyar sportolók formaruháit összesen 48,9 millió forintért – olvasható a szerdán megjelent közbeszerzési hirdetményben.

A cég 240 sportolónak készít ennyiért formaruhát, de a megrendelő Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ezt szükség esetén 310 főre növelheti.

A MOB ajánlatkérésére egyébként egy másik vállalkozás, a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. is jelentkezett, de nem ők nyertek.

©

A Use International tervezői triója, Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András a Use Unused márkával tavaly decemberben nyerte meg a formaruhák megtervezéséről szóló pályázatot.

A Nubu és a The Four kollekciójával versenyezve a Use Unused akkor kétharmados szavazati aránnyal nyerte el a riói lehetőséget.

A márkát 2004-ben hozta létre a frissen végzett három dizájner, majd 2013-ban egy hazai kockázati tőkebefektető cég, a Venturio pumpált friss pénzt a vállalkozásba, a Use International céget is a tőkebefektetéssel hozták létre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!