szerző:
hvg.hu

A kegyvesztett vállalkozó 2014 augusztusa óta nem nyert állami tendert.

A Simicska Lajos érdekeltségébe sorolt Inter Media Group (IMG) nevű reklámügynökség 2014 augusztusa óta nem nyert tendert – írja a Népszabadság a saját adatgyűjtésére alapozva.

Simicskáék annak ellenére sem jutottak megbízatáshoz, hogy az IMG az előző ciklusban az Orbán-kormány kedvenc médiaügynöksége volt, olyan kampányokat vitt, mint a rezsicsökkentés népszerűsítése vagy a Nemzetközi Valutaalap elleni reklámhadjárat. A kft. 2010 és 2014 között megtízszerezte az árbevételét, a 2014-es választások után még négy hónapig működött a fideszes gépezet, ami 2,6 milliárdos megbízást hozott Simicskáéknak.

©

2014 óta a legnagyobb szeletet az állami reklámtortából a Csetényi Csabához tartozó Network (korábbi nevén HG) 360 Kft. szelte ki, összesen 4,9 milliárd elköltésére kapott megbízást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!