szerző:
MTI

Beszáll a magyar kormány a gyógyszergyár 15 milliárdos biotechnológiai kapacitásbővítő beruházásába.

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten jelentette be, hogy a magyar kormány 5 milliárd forinttal támogatja a Richter beruházását.

Szijjártó Péter szerint a Richter bizonyítja, hogy Magyarországon világszínvonalú, nagy hozzáadott értékkel rendelkező termékeket lehet gyártani, és a kiváló minőségű termékek jelentős hányadát exportpiacon lehet értékesíteni.

A magyar export rekordot döntött tavaly – emlékeztetett a miniszter, aki szerint ez nem lett volna lehetséges, ha a gyógyszerexport nem ér el ugyancsak rekordot. Tavaly volt minden idők legmagasabb magyar gyógyszerkivitele, 4,5 milliárd euró értékben, ebből 1,2 milliárd a Richter kiviteléhez kötődik – tette hozzá.

Szijjártó beszélt arról is: a Richter első számú exportpiaca Oroszország, a magyar kormány minden eszközzel támogatja a hazai gyógyszergyár ottani pozícióját. Példaként említette, hogy a legutóbbi moszkvai látogatáson legmagasabb szinten napirenden volt ez a téma, a soron következő magyar–orosz gazdasági vegyes bizottsági ülésen is szerepelni fog a napirendek között.

A debreceni kapacitásbővítéssel 125 új munkahely jön létre magasan kvalifikált speciális munkakörben.

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy a debreceni üzem fejlesztését idén kezdik, és 2018-ban fejezik be.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!