szerző:
hvg.hu

Az IKEA 230 új munkahelyet teremt majd az épülő harmadik áruházában Soroksáron, amely 2017 tavaszán nyílhat meg – közölte a bútoráruházlánc.

Már elkezdődött a harmadik magyar IKEA építése Soroksáron, a Bevásárló utcában, az Auchan közelében, az átadás 2017 tavaszára várható – írta közleményében a svéd társaság

©

Megismételték, hogy az új egység alapterülete 34 ezer négyzetméter lesz, vagyis nagyobb lesz az Örs vezér téri és budaörsi áruháznál is, és 1200 parkoló tartozik majd hozzá.

Azt írták, nem szerződtek generálkivitelezővel, hanem az építési munkálatokat típusokra és alcsoportokra osztották fel, és az így kialakított munkastruktúra alapján hívtak meg összesen mintegy száz magyar vállalkozást a tendereikre.

A soroksári áruházban 230 új állást hoznak majd létre, az építkezés pedig mintegy kétezer embernek biztosít munkalehetőséget – tette hozzá a lánc. A harmadik hazai IKEA-nak elindult a saját honlapja is, itt lehet majd jelentkezni az új állásokra – de egyelőre még nem hirdették meg a konkrét pozíciókat.

©

Az épülő áruháznak Szabó Ágnes lett a vezetője, aki az Örs vezér téri egységet vezette éveken át. 

Azt is megismételte a lánc, hogy az új IKEA a fenntarthatósági szempontból a régió zászlóshajója lesz. A fűtésről és hűtésről geotermikus rendszer gondoskodik majd, míg az áramot a tetőre helyezett napelemek fogják szolgáltatni, a WC-ket esővízzel öblítik majd.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!