szerző:
hvg.hu

Átszámolva 2,4 millió forintot kértek volna az átfoglalásért.

Egy 28 fős brit turistacsoport előre akarta hozni a hazatérését Brüsszelből a robbantások miatt, és amikor a belga fővároshoz közeli Charleroi repülőterén felkeresték a Ryanair irodáját a repülőjegyük átfoglalása miatt, a légitársaság összesen 6 ezer fontért, azaz 2,4 millió forintért vállalta volna az új jegyek kiállítását – számol be a Metro.

Kisebb szóváltást követően a cég összesen 4320 fontra mérsékelte az árat, a csoport tagjai azonban ezt sem fogadták el.

©

A Ryanair az esetre reagálva először is kiemelte, hogy az utasok eredetileg 20 fontért (7900 forintért) vették meg a jegyüket a holnapi visszaútra, Manchesterbe. A fejenként 214 fontos díj pedig úgy jött ki, hogy az átfoglalásért (mint minden esetben) 60 fontot számolnak fel, majd ehhez hozzáadják a ma esti járatra vonatkozó aktuális jegyárat, ami ez esetben 154 font lett volna. A légitársaság azzal indokolta a magas jegyárat, hogy a mai Charleroi–Manchester-járaton már éppen csak 28 szabad hely volt.

A délután azonban ezek is nagyon fogytak, mivel a Ryanair a Zaventem repülőtéren ragadt brit utasok számára elsőbbséget biztosított, akiknek ingyenesen nyújtotta az átfoglalást. Az eset ennek ellenére is nagy port kavart a brit médiában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!