szerző:
hvg.hu

Összefogott a Le Monde, a L’Equipe és a Le Parisien.

Három fontos francia lap, a Le Monde, a L’Equipe és a Le Parisien arra kéri, vagy egyenesen megpróbálja arra kényszeríteni az olvasóit, hogy ne használjanak reklámokat blokkoló szoftvereket, mert emiatt már túl sok bevételtől esnek el – írja a The Guardian. Az akciót az online gazdaságot képviselő egyik kereskedelmi szövetség kezdeményezte, annak érdekében, hogy a lapok fenntartásához szükséges bevétel megmaradjon.

A Le Monde egyelőre csak szankciók nélkül kéri a reklámblokkolók kiiktatását az oldalra érkező olvasóktól, a L’Equipe és a Le Parisien azonban már nem engedi be az olvasókat a szerkesztőségi felületre, ha a kérést nem teljesítik. A kezdeményezéshez a lapok mellett a Deezer nevű online zenei szolgáltató is csatlakozott.

Az Ipsos felmérése szerint a francia internethasználóknak már csaknem egyharmada használ reklámblokkoló szoftvert.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!