szerző:
Torontáli Zoltán

Egyetlen sztori, ami sűrítve mutatja a fővárosi lakásárak elszállását.

Elindult a Corvin sétány következő lakóházának értékesítése. A kedvelt VIII. kerületi ingatlanegyüttes 261 lakásos új társasháza várhatóan 1,5-2 év múlva készül el, még csak papíron létezik, de egy hét alatt máris 500 komoly érdeklődő jelezte a vásárlási szándékát.

Az ingatlanfejlesztő Cordia Zrt.-nél dörzsölhetik a tenyerüket, a kétszeres túljelentkezés ugyanis úgy jött össze semmi perc alatt, hogy a lakások induló négyzetméterára 600 ezer forint. A főváros ilyen, frekventáltabb részein az új lakások ára elszállóban van, a kínálat nagyon szűkös a kereslethez képest, és valószínű, hogy a 261 lakásra a jövő héten már nem 500, hanem 1000 jelentkező lesz.

A fejlesztő nem is rejti véka alá, hogy ár alapján fogja kiválasztani a potenciális vevőket, magyarul azok vehetnek a lakásokból, akik a legtöbbet hajlandók fizetni érte. Mivel 27-141 négyzetméter közötti lakásokról van szó, praktikusan 16,2-84,6 milliós kezdeti árról indulhat a licit, de lesz a projektnek második üteme is, körülbelül ugyanennyi lakással, és az árak várhatóan ott is, még ehhez képest is folyamatosan emelkedni fognak.

Az Atrium Residence, a Cordia új fejlesztésének látványterve
©

A hely egyébként abból a szempontból (is) különleges, hogy a Semmelweis Orvostudományi Egyetem közelében van, és az ott tanuló több mint 7 ezer diáknak állítólag több mint kétharmada külföldi. Ők gyakran úgy érkeznek Budapestre, hogy nincs semmi helyismeretük, minőségi lakást viszont azonnal találniuk kell, így a Corvin sétányon kézről kézre adják a kulcsokat a távozó és érkező egyetemisták.

A Cordiánál azt is elmondták, hogy a vásárlók jelentős része ennek megfelelően befektetési céllal vesz lakást, mert még a 600 ezernél magasabb négyzetméterár mellett is megérheti neki a vétel, a jó kiadhatóságnak köszönhetően. A sétányon az utóbbi pár évben majdnem megduplázódott az elkérhető albérleti díj.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!