szerző:
hvg.hu

Tiborcz István megint kifarolt egy cégből, ami vélhetően jó lóra tett. Eladta ugyanis a közvetetten hozzá köthető vállalkozást, amely megvásárolta a volt Postabank-székházat, amiből jó eséllyel kapcsolódik egy luxusberuházáshoz.

Egy jordániai üzletember, Ammar M. A. Abu Namous kezébe került a  korábbanTiborcz Istvánhoz köthető AMX Nador House Kft. A volt Postabank-székházat megvásárló vállalatnál átírták a tulajdonost, a nevet, a székhelyet és ügyvezetőt is – írja az Átlátszó. Nem sokkal a József nádor téri fagyilkolás után ki is derült, hogy luxushotel beruházás indul, s a beruházás körül már a Tiborcz Istvánhoz köthető AMX Nador House Hungary Kft. is ott ólálkodik.

A bruházás szempontjából kitűnő pozícióban lévő AMX Nador House-nál fél év után nagy változások történtek. Az addigi tulajdonosok, a BDPST Zrt. és a dúsgazdag török üzletember, Adnan Polat tulajdonában lévő HBRE International Investments BV. helyét idén március 17-ével a 2015-ös alapítású Pharaon-Omega Fejlesztési és Tanácsadó Kft. vette át, a társaság 100 százalékos tulajdonosává válva. A belépő vállalkozás ügyvezetője és egyszemélyes tagja egy jordániai üzletember, Ammar M. A. Abu Namous, aki a frissen vásárolt cég nevét is megváltoztatta, az AMX Nador House Kft-t átkeresztelte Pharaon-Kappa Kft-re.

Ammar M. A. Abu Namous, a Bank of Jordan felügyelőbizottsági tagja és családja a magyar kormány által meghirdetett keleti nyitás egyik nagy nyertese. A Pharaon-Omega a Jordán Királyság budapesti konzulátusi rezidencia címére van bejelentve. A konzul, Naffa Zaid testvére, Naffa Tárik az ammáni Magyar Kereskedőház vezetője, akit tavaly márciusban neveztek ki hazánk új tiszteletbeli konzuljának.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!