szerző:
hvg.hu

Kinek nem kéne évi 100 millió adóbevétel, és hogy 50 embernek adjon munkát a gumifeldolgozó gyár? Csaknem háromtucatnyi önkormányzat tolakodik érte.

Azután, hogy Százhalombatta nem kért abból, hogy a leggazdagabb magyar, Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Homatech Recycling Zrt. ott építse fel a használtgumi-feldolgozó gyárat, most óriási a tülekedés más önkormányzatok között az üzem fogadásáért. A Világgazdaságot arról tájékoztatta a cég, hogy már 33 település kínálkozott fel, hogy telephelyet biztosítson.

Csányi Százhalombattát végleg elvetette, a Magyar Tudományos Akadémia véleménye egy-két héten belül várható (azt nyilvánosságra is akarja hozni a cég), az után születik meg a döntés, hol épüljön fel a gyár.

Úgy 15 milliárd forintból húznák fel az üzemet, évente 100 millió forintnyi adót fizetne be a fogadó település kasszájába, és 50 embernek adna munkát. Másfél évig tart a gyár engedélyeztetési és építési folyamata, további fél évet vesz igénybe a próbaüzem.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!