szerző:
hvg.hu

Hosszúttávú befektetői megállapodást kötött egymással az oroszországi Kaluga megye kormányzósága és a Sanatmetal oroszországi leányvállalata, melynek 51 százalékban tulajdonosa a Sanatmetal Kft. - írta a napi.hu.

A tervezett beruházásban szerepel egy traumatológiai, ortopédiai, gerinc- és fogászati implantátumok gyártásával foglalkozó gyártóegység megépítése, amely Obninszk városában helyezkedik majd el – közölte a napi.hu. A beszámoló szerint a munkálatok áprilisban kezdődnek, a gyártóegység megépítését 2016 végére és 2017 tavaszára tervezik, a beruházás 900 millió forintra rúghat, és 60 új munkahely jöhet létre.

Ezzel a beruházással és az új gyár megépítésével új, kiemelkedően magas minőségi szintet vezetünk be az implantátumok piacán Oroszországban – mondta Sergey Cherpak, a Sanatmetal CIS ügyvezetője.

A Sanatmetal traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti, fogászati, állatgyógyászati implantátumokat és nagyízületi (csípő és térd) protéziseket gyárt és forgalmaz. A kft. jelenleg 35 országban van jelen, és az ortopédiai és traumatológiai piacon meghatározó számos nagyobb multinacionális cég a partnere, bevételei 66 százaléka származik az exportból.