szerző:
hvg.hu

A 15-20 ezer forintos emelést nem tartják megfelelő alapnak.

A győri Audi kommunikációs vezetője, Lőre Péter a Kisalföldnek elmondta, hogy mi a vállalat két béremelési ajánlata, amit eddig a munkavállalók nem fogadtak el.

A dolgozók tehát arról tárgyalhattak volna érdemben, hogy:

  • Mindenkinek megemelik az alapbérét 15 ezer forinttal, és az évi 475 ezer forintos béren kívüli juttatást 570 ezerre emelik.
  • Vagy a munkatársak alapbérét 15 és 20 ezer forint között emelik, ezen belül az alacsonyabb fizetést kapók nagyobb emelésre számíthatnak. A béren kívüli juttatások 570 ezerre bővítése ebben az esetben is meglenne.
A legutolsó hírek szerint azonban a munkavállalók nem fogadják el ezt alapnak, a cégnél sztrájkbizottságot alakítottak, és az esetleges sztrájkot előkészítik. Az ágazatban általánosnak tűnik a probléma.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!