szerző:
hvg.hu

A Profi pár év alatt megduplázza, 500 fölé növeli a romániai egységei számát.

A romániai Profi kiskereskedelmi lánc lengyel tulajdonban van, és jó lehetőséget lát a romániai terjeszkedésben. A napi.hu arról számol be, hogy 2014 végén körülbelül 270 egységük volt Romániában, bő egy év alatt ehhez hozzácsaptak még közel százat, a céljuk pedig az, hogy 500 üzlettel rendelkezzenek.

A nagy ütemű bővülés meg is látszik a bevételükön, tavaly 40 százalékkal, 180 milliárd forintra nőtt a forgalmuk.

Ehhez a nagy projekthez 12 milliárd forintnyi hitelt is felvettek az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól, valamint a Raiffeisen Banktól.

A Profi Magyarországon is jelent volt, de az itteni cég francia tulajdonosa 2012 őszén eladta az üzleteket, a CBA és a Coop vette meg azokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!