szerző:
hvg.hu

Újabb OMV-benzinkúton nyitott vasárnap is nyitva tartó üzletet a Spar, ez már az 50. ilyen üzletük az országban, idén még 15 jön.

A budapesti Budafoki úton működő OMV-kúton nyílt meg a Spar ötvenedik töltőállomásokon létrehozott üzlete – jelentette be a lánc, amely szerint ez az üzlet is nyitva lesz vasárnap. A Spar idén még további 15 hasonló egység nyitását tervezi benzinkutakon.

©

A Spar Magyarország és az OMV Hungária együttműködése 2013-ban kezdődött, akkor nyílt meg az első üzlet a Fehérvári úti OMV-kúton. Tavaly év elejéig csak négy további üzletet nyitottak, de év végére ez a szám már elérte a 45-öt – a terjeszkedés a vasárnapi zárva tartás bevezetése után gyorsult fel.

"A tapasztalatok alapján a magyarországi vásárlókban a vártnál is nagyobb az igény arra, hogy egy helyen intézhessék a tankolást és a napi bevásárlást, a hét bármely napján" – írta közleményében a Spar, amely szerint ma havonta már közel kétmillió alkalommal vásárolnak az OMV-kutaknál működő boltokban.

A Spar Express koncepciója alapján működő OMV-shopok kínálatában minden megtalálható, ami a hasonló méretű Spar-üzletekben. A fő, de nem kizárólagos beszállító a Spar Magyarország Kft., a shopok pedig továbbra is az OMV tulajdonában vannak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!