szerző:
MTI

Kivezetik a Libri-Shopline Kereskedelmi Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsdéről (BÉT) – döntött a társaság éves rendes közgyűlése.

A kivezetés tervezett időpontja augusztus 31-e, ettől a naptól a társaság neve Libri-Bookline Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaságra (Zrt.) változik.

A részvényesek kérhetik, hogy a társaság a részvényeiket vegye meg a kivezetésről szóló közgyűlési döntés közzétételétől számított hatvannapos jogvesztő határidőn belül a közgyűlési döntést támogatók kivételével – szerepel a határozatban.

A Libri-Shopline Kereskedelmi Nyrt. részvényeivel 2006 augusztusa óta kereskednek a BÉT-en, 100 forintos névértéken 4 912 500 darab részvényt bocsátottak ki. A csütörtöki záróár 784 forint volt, az utóbbi egy évben 342 és 815 forint között változott a papír értéke.

A pénteki napra a tőzsde felfüggesztette a részvények kereskedését a társaság kérésére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!