szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nincs elég munkaerő, hogy a legtöbb Tescóba vissza lehessen állítani a nonstop nyitvatartást, írja a Napi Online.

A Tesco nemrég jelentette be, hogy június 1-jétől több hipermarketjében ismét a korábban megszokott módon nonstop lesz nyitva. Ezen felül augusztus 31-ig még országszerte 23 üzletében várja meghosszabbított szezonális nyitvatartással a vásárlókat, akárcsak a Balatonnál, ahol a hiperek éjjel-nappali, vagy meghosszabbított nyitvatartásra állnak át, tudta meg a Napi Online.

A hét minden napján folyamatosan nyitvatartó hipermarketek:

  • Tesco Budaörs Hipermarket
  • Tesco Extra Budapest, Fogarasi út
  • Tesco Extra Budapest, Váci út
  • Tesco Extra Debrecen, Kishegyesi út
  • Tesco Győr Hipermarket
  • Tesco Kaposvár Hipermarket

Ez azonban jóval kisebb visszarendeződés a vasárnapi nyitvatartás visszaállítása után, mint várható volt, hiszen a Tescónak 105 hipermarketje, 42 szupermarkete és 43 expressz üzlete van.

A munkaerőhiány és a magas kiadást jelentő éjszakai pótlék a gátja annak, hogy a Tesco ismét széles körben bevezesse a nonstop nyitvatartást, nyilatkozta a Napinak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségének elnöke, aki szerint különösen vezető beosztásúakat és szakképzettséggel rendelkezőket nehéz rávenni a hétvégi éjszakai műszakra.

Elismerte az OTP, hogy Csányi valóban gondolkodott a Tesco megvételén

Túl nagy kockázatot jelentett volna az üzlet, ezért állt el a Tesco megvásárlásától az OTP. Más források szerint maga Orbán beszélte le Csányi Sándort a vásárlásról.