szerző:
MTI

Három év alatt 20-30 százalékos béremelést terveznek a Sága Foods Zrt.-nél, ahol 2006-ban még több mint 2500-an dolgoztak, mára viszont 248-re apadt a dolgozók létszáma. A cég vezérigazgatója a megbízható minőségben, az innovációban és a magas feldolgozottságú termékek gyártásában látja jövőt a következő öt-tíz évben.

A vállalat a 2015-ben indult programban három év alatt egymilliárd forintot szán termékfejlesztésre, a technológia megújítására, valamint az üzemi hatékonyságot szolgáló fejlesztésekre.

Keleti Zsolt vezérigazgató hangsúlyozta: a cég biztató növekedési pályára állt, helyzete hosszabb távon is stabilnak látszik. Árbevétele 2014-ben és 2015-ben is meghaladta a 9 milliárd forintot, az idei évre pedig 5-7 százalékos további növekedésre számítanak. Az export kismértékben csökkent, a belföldi értékesítés viszont emelkedett tavaly.

A cégvezető szerint a jövőben egyre nagyobb lesz az igény belföldön és külföldön is a magas feldolgozottságú, prémiumkategóriás, úgynevezett kényelmi termékek iránt, a vállalat pedig megpróbál megfelelni ennek a kihívásnak is.

Keleti Zsolt hozzátette: ez nem azt jelenti, hogy évente új termékek tucatjait kísérelnék meg piacra dobni, továbbra is meghatározó marad termelésükben a baromfihúsból készített sonka és a virsli. A jelenlegi, évi 9 ezer tonna kapacitás megtartása mellett olyan új termékekben gondolkodnak, mint például a nemrég bevezetett poharas kiszerelésű virslifalatkák.

A 2006-ban még több mint 2500 embert foglalkoztató Sága Foods Zrt. ma csupán 248 embernek ad munkát Sárváron. A drasztikus létszámcsökkenés oka, hogy a cég megszüntette a veszteséges állattenyésztést, 2013-ban bezárta vágóhídját és a teljes üzemet a húskészítmények gyártására állította át – emlékeztetett a vezérigazgató. Hozzáfűzte: a megmaradt dolgozókat igyekszik megtartani a vállalat, ezért tavaly bérfejlesztési programot indítottak, az eredménynövekedés függvényében három év alatt 20-30 százalékos béremelést terveznek.