szerző:
hvg.hu

Több mint 2,5 tonna gyanús élelmiszert találtak egy vecsési hűtőházban, ahol penészes falak fogadták a Nébih ellenőreit.

Egy vecsési hűtőházban 53 tétel, mintegy 2600 kg lejárt, jelöletlen, illetve ismeretlen eredetű élelmiszert találtak a múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei. A hatóság a helyszínen tapasztalt higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a vállalkozás csomagolási tevékenységét és az ott talált élelmiszerek megsemmisítését rendelték el.

A falak és a mennyezet penészesek voltak, a berendezések rozsdásak és a helyszínen rovartetemeket is bőven találtak.

A megsemmisített termékek között akadt lepényhal, bébi polip, lazacfilé, szeletelt gomba, gyalult tök, de gyorsfagyasztott túrógombóc és borjú szűzpecsenye is. A lejárt élelmiszerek között volt például 2015 novemberi minőségmegőrzési idejű virágméz, illetve 2016 januári lazacfilé. A szakemberek sérült, valamint szennyezett csomagolású termékeket is találtak.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A higiéniai problémákat a hűtőház az ellenőrzés óta kijavította, így a megismételt hatósági szemle alapján folytathatta működését.