szerző:
hvg.hu

A L’Oréal szintet lépne a kopaszodás elleni küzdelemben.

Míg a hajhullás elleni kutatások eddig elsősorban a hormontartalmú krémekre és az átültetésre koncentráltak, vagyis a hajhullás lassítására, esetleg a meglévő „állomány” újrarendezésére, a L’Oréal most egy újabb irányba lépne. A francia óriáscég egy 3D hajtüsző-bionyomtató tervein dolgozik – írja a Financial Times.

A megoldás azért nehéz, mert a hajtüsző az emberi szervezet egyik legbonyolultabb ilyen egysége, 15 különböző sejtfajta alkotja, amelyek legalább 5 külön rétegben helyezkednek el. A tüsző nem csak a hajat növeszti, hanem a fejbőr első rétegét is alkotja.

A L’Oréalnak kettős célja van a kutatással, a mesterségesen nyomtatott tüszük ugyanis nem csak a kopaszodók gondjait orvosolhatják, hanem a cég további kutatás-fejlesztési projektjeihez is jó alapanyagot szolgáltathatnának.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!