szerző:
hvg.hu

A L’Oréal szintet lépne a kopaszodás elleni küzdelemben.

Míg a hajhullás elleni kutatások eddig elsősorban a hormontartalmú krémekre és az átültetésre koncentráltak, vagyis a hajhullás lassítására, esetleg a meglévő „állomány” újrarendezésére, a L’Oréal most egy újabb irányba lépne. A francia óriáscég egy 3D hajtüsző-bionyomtató tervein dolgozik – írja a Financial Times.

A megoldás azért nehéz, mert a hajtüsző az emberi szervezet egyik legbonyolultabb ilyen egysége, 15 különböző sejtfajta alkotja, amelyek legalább 5 külön rétegben helyezkednek el. A tüsző nem csak a hajat növeszti, hanem a fejbőr első rétegét is alkotja.

A L’Oréalnak kettős célja van a kutatással, a mesterségesen nyomtatott tüszük ugyanis nem csak a kopaszodók gondjait orvosolhatják, hanem a cég további kutatás-fejlesztési projektjeihez is jó alapanyagot szolgáltathatnának.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!