szerző:
hvg.hu

Senki és semmi nem egyezik a valósággal a nagy port kavart (ál)hírben.

A The New York Times kiderítette, hogy tökéletes kamuhír volt az a kínai cég, amelynek főnöke a protokoll szerint elvárja, hogy a női alkalmazottak minden nap megcsókolják.

Az amerikai lap beazonosította a céget, amelyhez kötötték a videón is megörökített szokást, és megkérdezte az alkalmazottakat. Ők pedig elmondták, hogy nem a főnökük van a videón, nem a cég irodájában készült a felvétel és a munkatársak sem hordanak olyan „egyenruhát”, mint amit bemutattak. Az pedig végképp nem igaz, hogy a főnököt bármikor is meg kellene csókolniuk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!