szerző:
hvg.hu

Rekordbírságot kapott a Pfizer a lépésért Angliában.

A brit versenyhivatal 84,2 millió font (31,1 milliárd forint) bírságot akasztott a Pfizer gyógyszergyár nyakába, mert 2012-ben 2600 százalékkal megemelte egy epilepszia-gyógyszer árát.

A szer nagykereskedőjét, a Flynn Pharma nevű céget 5,2 millió fontra (1,9 milliárd forintra) büntették az eset miatt.

A BBC emlékeztet, hogy a brit állami biztosító (NHS) 2012-ben összesen 2 millió fontot költött a gyógyszerre, 2013-ban azonban már 50 milliót kellett kiadnia. A termék ára sokszorosa volt annak , amit más európai országokban kértek érte. A Pfizer elutasítja a versenyhivatal döntését, és fellebbez az ügyben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!