szerző:
HVG

A Mészáros Lőrinc polgármester elnökölte A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványé lett az Alcsúti Arborétumban található Habsburg-kastélyegyüttes egyik darabja, a kiemelt műemléki védettségű Mosóház.

A klasszicista ingatlant decemberig a Henryk Marian Andrew Bukowski tulajdonában álló Artemis Ingatlankezelő és Szolgáltató Kft. birtokolta, s ennek 3 millió forint névértékű, 100 százalékos üzletrészét szerezte meg – a cégdokumentumok szerint – 70 millió forintért a felcsúti focifellegvárat menedzselő alapítvány. Az Artemis nem mutatott nagy aktivitást az elmúlt években: 2014-ben az árbevétele 350 ezer, adózott eredménye pedig 105 ezer forint volt. A felcsúti alapítvány első ténykedéseként az Artemist nonprofit kft-vé alakította, székhelyét pedig a fővárosból áttette Felcsútra, a Fő utca 176.-ba. Ez a székhelye az alapítványnak, valamint a tulajdonában álló Puskás Ferenc Sport Hotel Nonprofit Kft.-nek, a Puskás Futball Club Kft.-nek és a Pro-Kvóta 2004 Nonprofit Kft.-nek is. Utóbbi, a felcsúti kúria megvételére létrejött cég (HVG, 2007. szeptember 8.) az egykori Töröcskei-birodalomból, adományként került az alapítvány tulajdonába.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!