szerző:
hvg.hu

Ingyen plakáthelyeket biztosít egy kültéri hirdetési eszközöket üzemeltető cég olyan hatóságoknak és szervezeteknek, amelyek az utcán élőket segítik a szélsőségesen hideg időben.

A JCDecaux Hungary Zrt. minden budapesti és a vidéki nagyvárosban rendelkezésre álló felületén térítésmentesen tehetik közzé a hatóságok és a hajléktalanokat segítő szervezetek az érintetteknek szóló üzeneteiket – jelentette be a cég.

Mint írták, az elmúlt napok szokatlanul zord időjárása súlyos veszélybe sodorta az utcán élőket, s bár rengetegen kínálják támogatásukat, megfelelő tájékoztatási felület híján a segítség híre gyakran éppen azokhoz nem jut el, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.  

Telt ház volt az éjjeli melegedőkben 8 megyében is

Vas, Zala, Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Tolna, Hajdú-Bihar és Békés megyében minden férőhely betelt az éjjel.

Ezért döntöttek úgy, hogy segítik a hatóságok, segítő szervezetek és a hajléktalanok közötti kommunikációt.

A céget a [email protected] e-mail címen lehet elérni.

„Te itt leszel, és megvársz, ugye?" - fedél nélkül a mínusz 15-ben

Késő délután a Hősök terénél kezdődött a műszakunk, innen saját autóval követtük a Menhely Alapítvány Kürt utcai központjának két munkatársát. Lajos és Andi speciális utcai szolgálatot látnak el: saját körzetüket járják, de besegítenek a fővárosi krízisautónak is, ha kell. Induláskor -9 fok volt, de a viharos szél miatt olyan hidegnek tűnt, hogy én négy zokniban is rettenetesen fáztam.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!