szerző:
MTI

Utasszám alapján a Ryanair volt tavaly a legnagyobb európai légitársaság, letaszította a trónról a Lufthansát.

A német Lufthansa utasainak a száma 1,8 százalékkal 109,7 millióra nőtt tavaly. Ez jóval elmarad az ír Ryanair 117 milliós utasszámától, amely 15 százalék növekedést jelentett 2015-höz képest.

Más diszkont légitársaságok is jól szerepeltek tavaly. A norvég Air Shuttle 14 százalékkal 29 millióra, a magyar kötődésű Wizz Air 19 százalékkal 22,7 millióra, az angol EasyJet pedig 6,6 százalékkal 74,5 millióra növelte utasainak a számát.

A bevételeket tekintve a Lufthansa ugyanakkor megőrizte vezető helyét Európában.

Az Air France-KLM utasainak a száma tavaly 4 százalékkal 93,4 millióra bővült, elsősorban annak hatására, hogy Transavia diszkont légi vállalatának az utasforgalma 23 százalékkal nőtt. 

A British Airwayst, a spanyol Iberiát és az ír Aer Lingust is magában foglaló International Airlines Group (IAG) 100,6 millió utast szállított tavaly, 14 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Ezek a világ legbiztonságosabb és a legveszélyesebb légitársaságai

Ötödik éve ugyanaz a cég a világ legbiztonságosabb légitársasága. Elkészült az a lista is, melyik gépeken kell a legjobban aggódnunk.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!