szerző:
MTI

A Főtávra hivatkozva illetéktelenek próbáltak bejutni távfűtéses lakásokba különböző indokokkal a fővárosban, legutóbb a XIII. kerületben károsítottak meg egy fogyasztót ismeretlenek.

Honnan lehet megismerni a valódi főtávosokat? Szakembereik minden esetben Főtáv-emblémás munkaruhát viselnek, és arcképes kártya van náluk – közölte a cég. Könnyen kideríthető tehát, hogy aki becsöngetett, az valóban a közművállalat munkatársa, vagy csaló.

A Főtáv arra is felhívta a figyelmet, hogy már egyetlen olyan szolgáltatása sincs, amelyért a helyszínen készpénzt kérnének el a szakembereik. Akik ráadásul csak előre egyeztetett időpontban végzik munkájukat. "Semmi esetre sem köthető tehát a szolgáltatóhoz, ha ilyen esettel találkoznak a fogyasztók" – írták.

A társaság arra kéri a lakosságot: ha valakinek a lakásába a Főtávra hivatkozva akarnak munkavégzési indokkal bemenni, hívja telefonos ügyfélszolgálatukat (06-1-700-7000). Ha kiderül, hogy az épületből mások sem hívtak ki főtávos szerelőt, ne engedjenek be idegeneket a lakásukba.

A Főtáv Zrt. egyben kéri a fogyasztókat, hogy akivel ilyen káreset történik, forduljon a rendőrséghez.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!