szerző:
hvg.hu

A könyvszakma szerint ellehetetlenülnek a tehetséggondozás legfontosabb műhelyei.

Strasbourgig meg sem állnak a magyar könyvkiadók, amelyek sorra indítják a pereket az ágazatra kivetett iparűzési adó miatt – írja a Világgazdaság.

A lap beszámolója szerint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének tegnapi sajtótájékoztatóján a vezetőség tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy a négy nagy hazai írószövetség 110 millió forintos támogatásával szemben, a kormány 600 millió forintot szán Borovszky Samu "Magyarország vármegyéi és városai" című 26 kötetes sorozatának kiadására és 400 milliót a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Kft. íróakadémiájára.

Mindeközben ellehetetlenülnek a tehetséggondozás legfontosabb műhelyei, az irodalmi folyóiratok, mindössze 25 millió forint jut a magyar művek külföldi piacra jutását segítő fordítások támogatására, és alig jut pénz a világ egyik legfontosabb rendezvényén, a Frankfurti Könyvvásáron való megjelenésre – állítja az MKKE.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!