szerző:
hvg.hu

Bár az Európai Márkahivatal decemberben a Heinekennel viaskodó romániai magyar cégnek adott igazat, egy román táblabíróság most felszámoltatja a gyártást.

Egy román táblabíróság megtiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását. A határozat szerint a gyártónak 30 napon belül meg kell semmisítenie az összes tárgyat és eszközt – közölte Facebook-oldalán a cég.

A döntést annak ellenére hozták, hogy december elején az Európai Márkahivatal másodfokon is a romániai cégnek ítélet a márkanevet, amelyet a Heineken is magának követelt.

Az Igazi Csíki Sör szerint a Heinekennek kedvező határozattal a bíróság figyelmen kívül hagyta az Unió döntését. "Ez egy támadás egy székely vállalkozással szemben, amely felvállalta az identitását, a magyar nyelvet és szimbólumai használatát!" – írta a 140 embert foglalkoztató cég.

Az Igazi Csíki Sör és a Heineken Ciuc Premium söre
©

A két cég vitájáról a hvg.hu részletesen beszámolt tavaly márciusban. Akkor azt írtuk, hiába készítették elő az Igazi Csíki Sör piacra lépését és látszólag lökték partvonalra az ügyvédek garmadájával támadó Heinekent, egy fordulat most mégis a multi javára fordíthatja a meccset.

Varga Szabolcs Én és a Cégem

Fordulat a csíki sör perében – Góliát visszajött a meccsbe Dáviddal szemben

Fel kell kötnie a gatyát annak, aki egy multitól akar piacot nyerni, hiába készítették elő az Igazi Csíki Sör piacra lépését és látszólag lökték partvonalra az ügyvédek garmadájával támadó Heinekent, egy fordulat most mégis a multi javára fordíthatja a meccset. Ám a jogi csatározások közt a székely sörüzem nem maradt tétlen, múlt héten már drónnal szállított sört, a nyáron pedig új üzemet nyit.