szerző:
MTI

Mérlegelésre kéri a csatlakozókat a Heineken Hungária Zrt. üzemi tanácsa azt követően, hogy a jobbikos Magyar Zoltán a cég termékeinek bojkottjára kérte az embereket az Igazi Csíki Sörrel kapcsolatos romániai védjegyvita miatt.

A bojkottot kiváltó esemény teljesen független a magyarországi vállalattól, a mintegy ötszáz dolgozójától, a több ezer hazai vendéglátós és bolti partnerétől, beszállítóitól - közölte Patakiné Varga Emília, az üzemi tanács elnöke.

Hozzátette, hogy a felhíváshoz csatlakozók veszélyeztetik a cégcsoport magyarországi dolgozóinak munkahelyeit és ezáltal a megélhetésüket.

Magyar Zoltán jobbikos képviselő kedden felháborítónak nevezte a marosvásárhelyi táblabíróság pénteki jogerős döntését, amellyel betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását. Szerinte a bojkottal nyomást lehet helyezni a multinacionális cégre.

A sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy eltulajdonították szellemi tulajdonát.

A marosvásárhelyi táblabíróság szóvivője korábban azt mondta, a táblabíróság elutasította az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Project Kft. és a cég alapítója, Lénárd András fellebbezését, érvényben hagyva a 2015 júliusában hozott ítéletet.

A Heineken Hungária Zrt. az amszterdami székhelyű Heineken csoport tagja, Magyarországon Sopronban és Martfűn rendelkezik gyártóbázissal.