szerző:
hvg.hu

Jó időtöltés és végső soron hasznos is – vélik a klubtagok.

Roger Terry és felesége nem nagyon van oda a horgászatért, kötögetésért és más egyéb, idős emberekre jellemző tevékenységért. Helyette keddenként összejárnak szintén nyugdíjas barátaikkal, hogy egy használaton kívüli sportcentrumban, saját koporsóikat barkácsolgassák, szépítgessék – írja a New York Times. Grace Terry koporsója mályva színű, sötétlila virágszirmokkal díszített, és a pár otthonában várja, hogy végül hasznára váljon alkotójának.

Roger a Hawke’s Bay D.I.Y. Coffin Club elnöke, amely nem csak néhány hóbortos barátból áll: a 2013-ban alapított klub 120 tagot számlál, akik együtt dolgoznak egymás – és saját – koporsóin. „Ez ad egyfajta célt az életünknek, amely végső soron hasznos is” – véli a klub elnöke. Az elkészült koporsók ugyanakkor készítőik szerint nem holmi tákolmányok, simán megütik a temetkezési szakmában elvárt minőséget, például vízállóak és kellően erős szerkezetük van. Sőt, az alkotók szerint azok bútordarabként is használhatóak egy két párnával vagy pléddel letakarva, amíg be nem töltik elsődleges funkciójukat, mert mint mondják, végső soron ez csak egy láda, amíg a testet bele nem helyezik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!