szerző:
hvg.hu

Miután Romániában pert nyert a Heineken az Igazi Csíki Sört gyártó cég ellen, most az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának másodfokú, jogerős döntését is bíróságon támadja meg, amely szerint – a romániai döntéssel szemben – bejegyezhető az Igazi Csíki Sör védjegy.

Február közepén letelt az a 60 nap, amelyen belül a Heineken eljárási hibára hivatkozva megtámadhatta az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának döntését, miszerint az Igazi Csíki Sör egy unikális márka és nem összetéveszthető a Heineken Románia által gyártott Ciuc Premiummal. Amennyiben nem támadják meg a döntést, akkor a 2013-ban begyújtott igénylés alapján lajstromozták volna az Igazi Csíki Sör nemzetközi védjegyet, így minden korábbi döntés megtámadhatóvá vált volna.

Azonban úgy tűnik a Heineken nem hagyta annyiban a dolgot. Megkérdeztük a – romániai bírósági döntés óta – Tiltott Igazi Sört gyártó céget, ahol elmondták, hogy ügyvédjük megkeresésére az Európai Bíróságtól azt az információt kapták, hogy a Heineken Románia megtámadta a döntést, így tovább folytatódik a pereskedés. A cég azért nem kapott erről értesítést, mert a Heineken gyakorlatilag az uniós szabadalmi hivatalt perli, a székely sörfőzde harmadik szereplőként, mint „beavatkozó” vesz részt az eljárásban. Megkerestük a Heineken Romániát is, hogy erősítse meg a hírt, de egyelőre még nem kaptunk választ.

Nincs vége a szappanoperának, újabb ütőkártyát villant a Csíki Sör

Hogy mesterien felépített marketingkampány vagy a túlélésért folyó küzdelem az, amit az Igazi Csíki Sörtől látunk a Heinekennel vívott védjegyvitában, mindenki döntse el maga. Az viszont kétségtelen, hogy a székely sörfőzde a furfangos névváltás után ismét meglepő fordulattal szolgál, ami magyarázatot ad arra is, miért van holland tulajdon a cégben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!