szerző:
hvg.hu

Levette üzletei polcairól a drága marhahúsokat a brit Co-op élelmiszerlánc, mivel azoknak folyton folyvást nyoma veszett.

Hiába keresnek a Co-opokban steaket a vásárlók, azt egy ideje nem teszik ki az eladók, csak kérésre hozzák elő. A legdrágább húsokat ugyanis rendszeresen meglovasítják az enyves kezű tolvajok.

A boltok látogatóit korábban egy plakát fogadta a húspultnál, amelyen az állt: elnézést kérnek a tisztességes vásárlóknak okozott kényelmetlenségért. Mostanra ezeket is lecserélték olyan szövegűekre, amelyek arra figyelmeztetnek, ha valaki húst akar venni, forduljon a személyzethez.

Az egyik helyi brit lapnak nyilatkozó eladók azt magyarázták, hogy sokszor annyi drága marhahúsnak kelt lába, hogy a valódi fizető vevőket már nem tudták kiszolgálni. Megjegyezték azt is, hogy a rendőrséget nem nagyon izgatják a kisebb értékű bolti lopások. A hatóság közben azt rótta fel az üzleteknek, hogy nem fordítanak elég figyelmet a biztonságra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!